Saturday, May 19, 2007

Verslag uit Bodø

Hallo allemaal daar in Nederland, waar het 's nachts gewoon donker wordt!
We zijn hier nu al drie dagen (eigenlijk lijkt het veeel langer) en we hebben nog geen tijd gehad om ons blog even bij te werken. Daarom nu een heleboel foto's en een update van wat we allemaal gedaan hebben.


Woensdag zijn we aangekomen en naar de camping gebracht met een bus vanaf het vliegveld. De camping is heel cool, we hebben er zes cabins gehuurd. Het is alleen een beetje ver van de stad en 's avonds rijden er haast geen bussen. Maar we hebben wel een geweldig uitzicht over het water met bergen en sneeuw aan de overkant. En de hal waar de wedstrijden zijn, is er vlakbij.
Het is heel gek dat het niet donker wordt. Je hebt 's avonds eigenlijk geen idee hoe laat het is, soms is het ineens elf uur of zo en denk je dat het zeven uur is, omdat het nog steeds helemaal licht is. En als je midden in de nacht wakker wordt, is het ook altijd licht.


Donderdag was het hier Syttende Mai. Dat is de onafhankelijkheidsdag van de Noren, of de Dag van de Grondwet. Ze houden dan parades en wij moesten meelopen in die parade. We hadden met de andere Nederlandse teams afgesproken dat we oranje spullen mee zouden nemen, dus toen waren we met tachtig mensen in het oranje. De Risbotics waren zelfs op klompen en de 3-T Rox hadden een fiets gejat (Hollandse traditie). Het was heel erg leuk, want heel veel teams hadden kleding uit hun land aan. En de Noren zelf hebben ook allemaal klederdrachten aan van de streek waar ze vandaan komen. Zelfs de kinderen!
Donderdagmiddag zijn we bij een school op bezoek geweest. We hebben toen de kinderen ontmoet waarmee we al geskyped hadden, Morten en Henrik. Er was een feest op de school met taart en spelletjes.
Donderdagavond was er een diner op de achtste verdieping van een gebouw in Bodø. Kip met rijst en water. En een prachtig uitzicht.



Het is heel leuk, omdat je steeds overal weer andere teams tegenkomt. Iedereen heeft kleine kadootjes bij zich (buttons, polsbandjes, kettinkjes, sleutelhangers, snoep en nog allerlei andere dingen), die we met elkaar ruilen. Wij hebben CM-magneetjes en Haagse hopjes meegenomen.


Vrijdag mochten we voor het eerst in de wedstrijdhal om onze spullen klaar te zetten. Dat hebben we gedaan en toen kwamen we meteen ook al een heleboel kinderen tegen die we al kenden van het skypen. We staan naast een Duits team waar we al een paar keer contact mee hadden gehad (Markus!) en aan de andere kant staan Engelsen die we ook al kenden. Het is dus erg gezellig in de pit-area!!

Een paar kinderen zijn 's middags een boottocht gaan maken langs kleine eilandjes hier in de buurt. Soms stonden er maar vier huisjes op zo'n eiland en lagen er vier bootjes in de haven. We kwamen op de boot een meisje met een hond tegen die één keer per week naar Bodø gaat met de boot. Ze woont hier, op Helligvaer en zit op een school met vijftien kinderen, waarvan twee van haar leeftijd.

Toen we 's avonds terugkwamen op de camping kregen we van de campingbaas de krant (de Avisa Nordland) en daar stond een hele grote foto op de voorpagina van de parade, van onze hele oranje groep. Bijna iedereen staat erop. We gaan 'm thuis wel scannen en op het blog zetten, hij is echt hartstikke leuk! We begrepen niet precies wat er bij de foto stond (Jublende gjester) maar het zag er wel enthousiast uit.

En vandaag (zaterdag) begonnen de wedstrijden. We moesten vroeg opstaan, want om negen uur hadden we de onderzoekspresentatie. Die ging gelukkig heel goed, al had de jury een beetje duffe vragen.

Om tien voor half twaalf moesten we de eerste keer met de robot rijden. Eva en Michael gingen het doen, maar ze hadden een jurylid die niet uitkeek en meteen de halve tafel omgooide. Eva wist toen niet goed of ze wel door moest gaan of dat ze moest wachten tot alles weer rechtgezet was. Daarom haalden we in die ronde maar heel weinig punten. We hebben toen een brief naar de jury gestuurd en nu mogen we zondag om 11.20 uur nog een keer. Dus nu mogen we zondag twee keer, de eerste keer om 10 uur.

Karst en Frits hebben vanmiddag bij hun poging 335 punten gehaald. Dat is best goed, maar wij weten dat ze het nog veel beter kunnen. Ze halen hartstikke vaak 400 punten.

We hebben ook nog de technische presentatie gedaan. Er waren drie juryleden, eentje was een mevrouw met zo'n piratenlapje voor haar oog. Zij was helemaal enthousiast, ze moest steeds maar lachen over alles wat we zeiden. Ik denk dat we wel veel punten gaan halen voor onze technische presentatie.

Verder zijn we de hele dag druk aan het oefenen met de robot. Sommige dingen hebben we nog verbeterd, want morgen moeten we nog meer punten gaan halen. De Flying Geeks hebben trouwens ook niet eens 400 punten gehaald! (die vonden we altijd heel erg stoer met hun robot die in één keer alles deed)

Maar goed, dadelijk gaat hier een feest beginnen. Misschien schrijven we morgenmiddag nog wat, als we er tijd voor hebben. En vergeet niet om zondag hier te kijken om 10 uur en om 11.20! Duim maar dat het deze keer helemaal goed gaat en we echt 400 punten halen!

Doei!!!

5 comments:

Anonymous said...

Suc6 zondag en ik ben erg benieuwd naar die krant met de jubelende gasten (duhuh.. oftewel døhøh)!
(Ja, weer padomi)

CM-kids said...

dank je
Ik zal de krant laten zien (als we thuis zijn dan døøøhhh)

We zijn om tien uur aan da buurt.
Domi

Anonymous said...

Hoihoihoi!
@Domi & Hugo: ik ga zo om 10.00 kijken en ondertussen heel hard voor jullie duimen!
@Eva & Michael: daarna moet ik naar m'n werk, dus jullie ook alvast succes om 11.20!
@All: veel liefs!
Dagdagdag!

Misha said...

En? En? Hoe is het afgelopen???


Trouwens... En fiets jatten, is dat typisch Nederlands? Vind het eerder typisch Duits...

Maar goed, ik ben benieuwd naar alle verhalen en foto's, en naar de eerste prijs natuurlijk!

Unknown said...

Ja we hebben geen beker maar wel hele goede herrineringen.
De wedstrijd is niet heel goed voor ons verlopen maar de lol (daar gaat het natuurlijk om) wel.

HET WAS HARTSTIKKE SUPER VET LEUK LOLLIG GEZELLIG WREED GAAF COOL!!!!